Magyar  English
Keresel valamit?
Termékcsoportok
Márkáink
facebook.com/Freeski.hu
Előnyök, ha nálunk vásárolsz!

Freeski slopestyle és halfpipe a téli olimpián: 2014 Sochi


Sochi 2014
 Július elején az Olimpiai Bizottság igazgató tanácsa elfogadta a freeski és snowboard slopestyle számok bevételét az olimpiai versenyszámok közé.  
2014-ben Sochiban (Oroszo.) megrendezésre kerülő téli olimpia így kibővül az áprilisban már elfogadott freeski félcső (Halfpipe), illetve a most besorolt slopestyle számokkal! A döntést az Olimpiai Bizottság dél-afrikai találkozóján jelentették be, melyet Durbanban tartottak.


A bizottság elnöke, Jacques Rogge nyilatkozott::
„Várnunk kellett a freeski és snowboard slopestyle számok olimpiai sportok közé sorolásának döntésével, amíg elkészült az a megvalósíthatósági tanulmány, mely az új versenyszámok integrálását igénylő logisztikai megoldásokat tartalmazza a sochi-i olimpiára. Mivel mindent rendben találtunk, ezért nem volt kétségünk a pozitív döntés meghozatalában.”

Rogge úgy ítéli meg: a slopestyle igen népszerű sport, és tömegeket vonz. Sok fiatal, tehetséges sportoló van, akik ezt profi módon űzik.  Elvárásaik szerint ez a lépés a snowboard olimpiai sporttá nyilvánításának alkalmához  hasonló lesz (Nagano, 1998) , mely azóta óriási fejlődésen ment keresztül.

A bizottság már áprilisban elfogadta a freeski félcső (halfpipe) számot, de a slopestyle kérdése váratott magára a helyszín kiválasztása miatt.

Májusban egy vizsgáló bizottságot küldtek az oroszországi  2014-es olimpia helyszínére, hogy elkészítsék azt a bizonyos megvalósíthatósági tanulmányt, mely vizsgálta a fogadó helyszín alkalmasságát, mind a nagyobb versenyzői létszám fogadására, mind a verseny ütemtervére vonatkozóan.

A Nemzetközi Sí Szövetség, aki a freeski és snowboard versenyekhez szolgáló pályatervekért felelős, szintén látogatást tett Sochiban április végén egy helyszín felmérő látogatás okán.

A FIS Freestyle Sí Szakosztályának koordinátora, Joseph Fitzgerald sikeresnek ítélte a látogatást, és a következőket kommentálta egy emailben: „A slopestyle pálya a cross pálya területén kap majd helyet, lesznek közös részek, és a befutó is megegyezik majd. „ Egy másik emailben, melyet az ESPN-nek küldött, megerősítette, hogy a FIS részéről minden szempontból támogatják a freestyle sí és snowboard slopestyle számok megrendezését Sochiban 2014-ben.

Izgatottan várjuk tehát 2014-et, és reméljük lesz, aki hazánkat is képviselheti majd Sochiban a téli olimpián!

 << Vissza
Oldaltérkép | Jogi nyilatkozat | Impresszum | Kapcsolat | Kik vagyunk?

A honlapon található termékeket megvásárolhatod a STORE13 üzletben is!

1113 Budapest, Karolina út 17/B.
Nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 11.00-19.00, Szombat: 10.00-18.00, Vasárnap: ZÁRVA
Tel. (00-36)-1-466-5510, Mobil: (00-36)-30-319-3924, Skype: Store 13
freeski.hu Webáruház, 2010-2013, Minden jog fenntartva. Honlap és webáruházfejlesztés: www.radirsoft.hu